Over ons - Geschiedenis

De geschiedenis van onze winkel start wanneer mr Westphal Sr in 1947 in de Reinkenstraat in een voormalige bloemenwinkel een slagerij begint. In 1958 komt er een grote verbouwing, een nieuwe toonbank, nieuwe wandtegels en vloertegels en de koelcel wordt verplaatst.

Op 12 jarige leeftijd komt Daan Wesphal Jr bij zijn vader werken, en daar leert hij het slagersvak. In die tijd werden veel vleeswaren zelf gemaakt, en zo wordt nog steeds o.a de gekookte worst en rookworstje gemaakt. In 1965 neemt Daan Westphal Jr de winkel van zijn vader over. In 1988 wordt de winkel weer verbouwd, maar de oude sfeer van de winkel blijft behouden. En het concept van de winkel verandert en kiest men voor vlees afkomstig van de scharrelboerderij. Na nog jaren metliefde in de winkel te hebben gewerkt, nemen wij John en Ineke Warrington in 1997 de slagerij van Daan Westphal Jr over.

Met dezelfde liefde voor het slagersvak gaan wij door. Nog steeds wordt in onze winkel bijna alles zelf gemaakt, daarom hebben wij onze winkel het Oude Ambacht hebben genoemd. Boerenham, schouderham, bacon, ontbijtspek, rookvlees, pekelvlees, gekookte worst, grillworst, boterhamworst, rookworst, gebraden gehakt, rosbief, fricandeau, kalfsrollade en ga zo maar door. Ook al onze soepen komen uit eigen keuken zoals spinazieroomsoep, kippensoep, tomatensoep, groentensoep, indiase kerriesoep, champignonroomsoep, mosterdroomsoep uiensoep en de winterse soepen bruine bonensoep en met GOUD BEKROONDE ERWTENSOEP waar we in de winter elke week 150 liter van maken.

Na 11 jaar hebben we de winkel weer verbouwd. Alles is er uit en alles is nieuw. De winkel heeft na de verbouwing haar nostalgische karakter behouden. We hebben twee toonbanken in de winkel waarvan de ene is gevuld met vlees uiteraard alles van de scharrelboerderij en in de andere toonbank staan salade´s, tappa´s, maaltijden en lekkere hapjes. Tussen de toonbanken is een broodjesuitgifte waar we een groot assortiment broodjes verkopen. Diverse verse sapjes en smooties zijn er ook verkrijgbaar. Ook kunnen er warme soepjes worden meegenomen. In de winkel staat een groot kookeiland zodat iedereen kan zien wat we doen en wat we maken. Achterin de winkel is een worstmakerij en als je het leuk vindt, kan je mee kijken.